Mint ismert: az Expo Center ügyében Páva Zsolt polgármester feljelentése alapján indult nyomozás csaknem egy évvel ezelőtt. Pécs első embere, miután megismerte a 2006-ban átadott központ építési körülményeit vizsgáló eseti bizottság vizsgálatának eredményét, úgy vélte: a beruházás elhibázott volt és nagy kárt okozott és okoz a baranyai megyeszékhelynek. Több fórumon elhangzott: az Expo Center egy túlméretezett projekt volt, amely alapvetően hibás és téves koncepción alapult, a helyi piaci viszonyokat, az országos és nemzetközi trendeket nem reálisan értékelte.
A hárommilliárd forintos beruházással épült, de azóta is szinte üresen álló épület ügyében a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozott, a feljelentés alapján különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt. A nyomozást azonban bűncselekmény hiányában megszüntették.
A pécsi önkormányzat ez ellen panasszal élt, de panaszukat a Baranya Megyei Főügyészség elutasította. Álláspontjuk szerint ugyanis nem állapítható meg a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, nem történt bűncselekmény.

Címkék: Expo Center, hűtlen kezelés, nyomoz, Pécs, gazdaság