kapucnis

Két részes gyermek szabadidő garnitúra. Jellemzői: a kapucniban kör szövött összehúzó zsinór van, szabad végein műanyag végelzárókkal. A nadrág gumírozott derékrészében belülre lógó cipőfűző végződésű behúzó zsinórral. A termék kapucnijában lévő összehúzó-zsinór szabad végein lévő műanyag végelzárókkal fojtási-, és fulladásveszélyt jelenthetnek a gyermekek részére.

pulover

Egyszínű alapon keresztben vékony csíkozású, F.B.I. feliratú, kapucnis gyermek pulóver. A kapucniban összehúzó-zsinór van. Az elvégzett kockázatértékelés alapján a gyermek pulóver használata fojtási veszély szempontjából súlyos kockázatot jelent a felhasználóra nézve.

csizma

Fekete-barna alapszínű, flitteres díszítésű kisgyermek csizma. A lábbeli felsőrészén alkalmazott flitterek és gyöngyök a termékről igen kis erő hatására leváltak, melyek a légutakba kerülve fulladásveszélyt jelenthetnek a gyermekek részére. A lábbeli orr-és kéregrészébe nem került bedolgozásra merevítő elem. Viselésnél a csizma deformálódik, ezért nem biztosítja a láb egészséges fejlődését, ami egészségkárosító hatást okozhat. A kisgyermek csizma használata fulladásveszély és egészségkárosító hatás szempontjából súlyos kockázatot jelent a felhasználóra nézve, tájékoztatott a Somogy megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége.

Címkék: Somogy megye, termékek, fogyasztóvédelem, kormányhivatal, gazdaság