Minden hatodik somogyi településen van kultúrház, de sok helyen csak vásárt tartanak benne. A fiatalok gyakran verődnek össze a plázák környékén vagy presszókban. Ennek orvoslására alakult meg ma a civil ifjúsági tanács, a megyei önkormányzat kezdeményezésére.

- Magam is egy 19 éves és egy 13 éves leánygyermek édesapjaként látom, tudom, tapasztalom nap mint nap azt a bizonytalan útkeresést, a hogyan továbbról, a bizonytalan jövőbe való tekintéssel kapcsolatban a hol éljem le és hogyan éljem le az életem szituációjával, amiben nekünk felelősségünk és kötelességünk segíteni nekik - mondta Gelencsér Attila a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke.

Egyebek mellett ifjúsági, környezetvédelmi, hagyományőrző ipartestületi egyesületek, szervezetek vezetői a tagok. Az egész megyéből jöttek.

- Ez a szervezet lenne az, amelyik összefogja a megyében működő különböző civil szervezetek tevékenységét, és ahol tud, segítséget ad, illetve ahol tud, felhívja a megyei önkormányzat figyelmét, hogy esetleg támogatásra, figyelemre méltó ez a civil szerveződés - mondta Dr. Tóth László a Somogy Megyei Ifjúsági Civil Tanács elnöke.

A tanács a következő hetekben méri fel a somogyi ifjúság igazi problémáit.

Címkék: Dr. Tóth László, fiatalok, Gelencsér Attila, gazdaság