Kaposvár a kaposváriaké – ez a gondolat vezetett a Kaposvár Kártya 2005-ös elindításához. A kedvezményekre jogosító igazolványt már az első három hónapban több mint hétezren váltották ki,  pénteken pedig a tizenötezredik kártyatulajdonost köszöntötte Kaposvár polgármestere. A tizenkilenc éves egyetemista azért igényelte a Kaposvár Kártyát, hogy olcsóbban vehessen belépőt az uszodába és a jégcsarnokba. Ő már abba a körbe tartozik, akik azért kaphatnak kártyát, mert Kaposváron tanulnak.

Az átadáskor Szita Károly polgármester elmondta: a 2010-ben bevezetett kedvezmények új lendületet adtak. November óta majdnem négyezren vásároltak tíz százalékkal olcsóbban buszbérletet és sokan váltották ki a Kaposvár Kártyát azért, mert a szombati ingyenes parkoláson felül tizenöt százalékkal olcsóbban tehetik le autójukat hétköznap is a fizetős zónákban. Csak 2011. első hónapjában majdnem 1200-an igényeltek új kártyát.

A kártyatulajdonosok emellett húsz százalékos kedvezménnyel válthatnak jegyet a színházba és a sporteseményekre, olcsóbban korcsolyázhatnak vagy fürödhetnek. A kedvezményt nyújtó üzletek száma is évről-évre bővül, idén eléri a hetvenet. Van közöttük optika, gyógymasszőr, fodrászat, ruhabolt virágbolt, étterem és autószalon is.

A kártya ára felnőtteknek 1250 forint, gyerekeknek és nyugdíjasoknak 625 forint, a megújítás ennek felébe kerül. A meghosszabbítás intenzíven halad, folyamatos az ügyfélkezelés, ami annak is köszönhető, hogy a kaposváriak felkészülten, a szükséges okmányokkal érkeznek a Tourinform Irodába.

A város most azon dolgozik, hogy Kaposvár Kártyát fizetőeszközként is használni lehessen a közeljövőben.

Címkék: Kaposvár kártya, kedvezmények, Szita Károly, Kaposvár, gazdaság