A régi bírósági épület. Ebből lesz a művelődési ház, ami eddig egy kis házban volt Fonyódon. Ilyen lesz, ha elkészül. Rá sem lehet ismerni a régi épületre. A városközpontban több utca, park és egy tér is megújul a kandeláberekkel együtt, valamint plázává alakítják a Balaton Áruházat. Egy körforgalmat is építenek ide, ahonnan a rendőrséghez és a kikötőhöz lehet lekanyarodni. Ez nyáron egy forgalmas kereszteződés.

- Mindenre ráfér a felújítás, de azért tetszik, mert nagyon szép maga Fonyód is, úgyhogy ez a rész is nagyon szép a Balatonon, nekem nagyon tetszik - mondta Bakos Péterné.

A városközpont funkcióbővítésére csaknem 560 millió forintot költ az önkormányzat. Már megnyerték a pályázatot. Nagy része idén elkészül. A kilátó pedig már épül. Lebontották a régit, mert elavult volt, de az új is hasonló lesz, mint az eredeti. Egy színpadot is építenének ide, így itt tarthatnak szabadtéri rendezvényeket. A fejlesztések megvalósításához 210 millió forintot kell az önkormányzatnak biztosítania. Ezt hitelből oldják meg. De folytatják a spórolást, amit már 2007-ben elkezdtek - mondja a polgármester. Például csökkentették az intézmények költségvetését. De egyre nehezebb a dolguk.

- Az állami finanszírozás mindösszesen 46%-a a költségvetésnek, és akkor az ember azt mondja, hogy igen, miből adódik az a 148 milliós működési hiány, amit egyébként kénytelenek vagyunk tervezni, még nem tudjuk, hogy hogy oldjuk meg - mondta Hidvégi József Fonyód polgármestere.

A költségvetést csütörtökön tárgyalja a fonyódi képviselő-testület

Címkék: Hidvégi józsef, Fonyód, gazdaság