A Sirius első prototípusát Kaposvár önkormányzata vette meg, és a városban közlekedik. A buszt most továbbfejleszti a NABI, hogy helyközi közlekedésre is alkalmas legyen. Az első darabot a Kapos Volán veszi meg 46 millió forintért. A megállapodást hétfőn írta alá a két cég vezetője, így hamarosan elkezdik a gyártását. Szeptembertől közlekedik majd Kaposvár környékén.

- Jó az együttműködés a NABI-val, a 700 SE-ből 21 darab működik nálunk - mondta Gál Zoltán a Kapos volán Zrt. vezérigazgatója.

A legtöbb Magyarországon. Elégedettek vele, ezért vállalták, hogy tesztelik az új NABI Sirius buszt. Ha javítani kell, helyben megtehetik. De más miatt is fontos ez.

- Kaposváriak vagyunk, ez cégünknek a székhelye, és amennyiben ezzel a prototípussal lehetőség nyílik arra, hogy tömegesen tudjanak megrendelni NABI autóbuszokat az autóbusz-üzemeltető vállalatok, akkor esetleges munkahelyek is alakulhatnak ki Kaposváron - tette hozzá Gál Zoltán.

A Kapos Volán 40 új busz vásárlását tervezi 1,7 milliárd forintból, hitel segítségével. Jelenleg 220 jármű fut a somogyi utakon, és 12 év az átlagéletkoruk. Szeptemberben írják ki a közbeszerzést, amin a NABI is indulhat.

Címkék: Kapos Volán, prototípus, Gál Zoltán, Sirius, NABI, gazdaság