Murel György még gyerekkorában szerette meg a horgászatot. Évtizedek óta szinte mindennap kijön a bóki tóra. Pontyot szeretne fogni. Bár most épp nincs kapás, azt mondja: így sem unalmas. Megnéztük a Drávát. Az áradás és a hideg, csapadékos idő miatt most nem volt itt senki. A helyiek azt mondják: ritka az ilyen nap. Rengetegen lógatnak itt, főleg tavasztól őszig.

- Sokan vannak kint, akkor például kenuval vagy csónakkal végigmennétek a Dráván, akkor egymás hegyén-hátán ülnének a horgászok - mondta Szebeni Gábor.

A Barcs környéki horgászhelyeknek nemzetközi híre van. Az ország minden részéről és külföldről is sokan érkeznek a környékre. Sokan betérnek a horgászboltokba is tanácsot kérni.

- A Drávának megvannak a maga, tehát a csuka, a süllő, a ponty, amúrt is fognak szép számmal a kőgáti részen, úgyhogy, de nagyon sokféle keszeg van, tehát dévérből például 80 dekás egy kilóst is lehet fogni - mondta Berencsi Géza üzlettulajdonos.

A haltömegek miatt a napijegyek és bérletek ára is vonzza a turistákat. Hazánkban ugyanis a külföldi árak töredéért lehet horgászni.

Címkék: Berencsi Géza, Szebeni Gábor, halastó, Dráva, Barcs, gazdaság