Lassan haladt a sor a halasnál csütörtökön délelőtt a kaposvári piacon. Akadt, aki több mint egy órát állt a sorba a friss pontyért. Még mindig a pontyból fogy a legtöbb. Napi több mázsa. Az éves halmennyiség több mint felét most adják el. Egyre többen keresik a tengeri herkentyűket is.

- A szálkamentes halakat viszik az emberek, és ami ízletes: a tengeri halak, a hekk, a hekkfilé, vannak tengeri fogasfiléink, aztán vannak ínyenceknek cápaszelet - mondta el Kovács Csaba a Nagypiac Halbolt vezetője.

A bevásárlóközpontok is megteltek. Parkolóhelyet sem lehetett találni a környéken. Bent is zsúfolt az áruház. A süteményekhez valóból, és a szaloncukorból fogy most a legtöbb. A karácsonyfa alá valót a legtöbben már megvették. Átlagosan 30-50 ezer forintot költenek az emberek idén ajándékokra. Hasonlóan a tavalyi évhez. Ez 2007-hez képest jelentős, 30%-os visszaesést jelent. A legtöbben ruhát ajándékoznak. Sláger a sapka és a sál, a lényeg, hogy akciós legyen.

- Csinosabb nadrágok kosztümök és szép szövetkabátok illetve az akciós termékek. Az nagy sláger ilyenkor - mondta Hargitai Lívia üzletvezető.

A sétálóutcán délben már bontják a sátrakat. A karácsonyi vásár felemásra sikerült - mondják az árusok. A hideg és a pénzhiány itt is látszott. Mindenhol a néhány száz forintos ajándékokat keresték. Egyes vásározók szerint akár 20%-kal is elmaradt a forgalom a tavalyihoz képest.

Címkék: Kovács Csaba, bevásárlóközpontok, Hargitai Lívia, roham, ünnep, vásárlás, piac, gazdaság