Nem lesz drágább idén a karácsonyi főfogás. Sőt,  A kereskedők azt mondják: jóval többen vannak náluk, mint tavaly karácsony előtt. A húson nem spórolnak az emberek, viszont halból az olcsót keresik.

Élő keszeget is lehet kapni az egyik kaposvári halboltban. De a pontyszeletek is kelendőek. Ez a két halfajta az olcsóbbak közé tartozik. De a drágább harcsát is keresik. Másfélszer annyian jöttek idén karácsony előtt, mint tavaly - mondja  tulajdonos. De megnézik, mi, mennyibe kerül.

A húsboltokban is beindult az ünnepi vásárlás. De egyelőre a füstölt árut viszik karácsonyra. A legtöbben azonban karácsony előtt nem spórolnak a hasukon az üzletvezető szerint. Az emberek inkább az ár-érték arányt nézik, nem igazán az olcsóbb termékeket keresik, hanem a nemes húsokat, de viszonylag jó áron.

Nem kell többet fizetnünk idén a karácsonyi főfogásért. Sőt, a legkeresettebb húsokat olcsóbban adják, mint tavaly. A sertéscomb és a bontott csirke is kevesebbe kerül, a pontyért kell valamivel többet fizetni. De most karácsony előtt több boltban akcióznak, és ott nem kerül 900 forintba sem.

Címkék: hús, gazdaság