A legkiválóbb eredményt elért középiskolái között ott van a Munkácsy Gimnázium a Noszlopy Szakközépiskola és két barcsi, gimnáziumként és szakközépiskolaként is működő iskola is - derül ki a Köznevelés összegzésből. 5 év középszintű érettségi vizsgáinak átlagpontjait, a nyelvvizsgaarányokat és az országos középiskolai tanulmányi versenyeken elért eredményeket vetették össze. A sorban a legkiválóbb 157 intézmény szerepel. Ez a magyar középiskolák 15 százaléka.

A kutatás szerint a Táncsics gimnáziumban az 5 év átlagában csaknem 80 százalékos a középszintű érettségi eredménye, és a tanulók több mint 70 százalékának van nyelvvizsgája. Ezzel az aránnyal került a ország 61 kiváló gimnáziuma közé. Tavaly 200 tanulójuk végzett országos versenyeken az első 20 helyezettje között. A fővárosi Fazekas Mihály Gimnázium az országban a legeredményesebb, Somogy legjobb gimnáziuma a Táncsics lett.

Az iskola igazgatója azt mondja: szeretnének még jobb eredményt elérni. A sikernek örülnek. Szerinte jól felkészült, elhivatott tanári karral dolgoznak
- A kollégák külön órákon készítik fel a tanulmányi versenyekre a diákokat, a másik tényező pedig, hogy nagyon jó hozzáállású, jó képességű, motivált, tanulni és tudni vágyó diákok járnak hozzánk, és egy kiváló szülői közösség is áll e mögött a teljesítmény mögött - mondta Rőthy Ferenc a Táncsics gimnázium igazgatója.

Címkék: tanulmányi vereseny, Rőthy Ferenc, Táncsics, gazdaság