A szocialista-szabaddemokrata kormány 2007-ben "beárazta" a  pályázatot, de a lassú pályáztatási folyamat miatt ezen az áron a póluskórházak nem tudták kiviteleztetni a beruházást, jóval többe kerül nekik most - mondta el Gelencsér Attila, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke. Március elsején a kivitelezés lezárult, de nem tudtak eredmény hirdetni, mert magasabb volt az ár, mint a rendelkezésre álló pályázati összeg.

kórház

A 12,5 milliárdos kaposvári kórházprojekt nagyberuházásnak minősül, de ha plussz költség merül fel, akkor már átlépik ezt a kategóriát, amely megvalósításához brüsszeli engedélyeztetésre van szükség. Ezen engedély beszerzése éveket is jelenthet - tette hozza a megyei elnök. A kaposvári kórház úttörő a póluskórházak között, ugyanis nyolcmilliárd forintból megvalósulhat a projekt kétharmada. A teljes építkezés 2. ütemének megvalósításához a jogi és a pénügyi akadályok leküzdésében kormányzati segítséget kért Gelencsér Attila országgyűlési képviselő.

műtét

Két betegellátó osztály és a Vérellátó költözésével megkezdődött a tömbösítési beruházás előkészítése.Első ütemben a Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály, a Nephrológiai osztály és a Vérellátó lebontására kerül sor, ezért ezek az egységek más épületben működnek a beruházás befejezéséig. A Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály december 15-től 35 ággyal a Neurológiai osztály földszintjén, öt ággyal a Traumatológán, öt ággyal pedig az Ortopédián látja el a betegeket. Az osztályhoz tartozó rehabilitációs szakrendelés és a fizioterápia változatlan helyen működik. A Nephrológiai osztály a Klinikai Onkológiai Osztály földszintjén kapott helyet már most itt várja a betegeket.

ápolóverseny

A Vérellátó a Bőrgyógyászat épületébe, a Gróf Apponyi Albert u. 16. szám alá költözött, december 13-tól itt végzi tevékenységét és ide várja a véradókat is. A kórházi Büfé az Infektológiai osztály épülete előtt elhelyezett faházban működik december 13-tól. Változik, és fokozott figyelmet igényel a közlekedési rend a kórház területén és a környező utcákban is. December 15-én este 20 00 órától lezárják a Tallián utcai parkolót, ezért kérjük az autósokat, hogy más parkolási lehetőséget vegyenek igénybe. Változik a kórház területén a behajtási és parkolási rend is. Az egyeztetések a szakhatóságokkal most zajlanak, a részletekről a sajtó segítségével és a kórház honlapján folyamatosan tájékoztatjuk a lakosságot. A leggondosabb előkészítő és szervező munka mellett előfordulhatnak a betegeket és hozzátartozóikat érő apróbb kellemetlenségek, amelyek kezeléséhez türelmet és megértést kér a kórház vezetése.

korhaz

Előreláthatólag 2011. január 4-én teszik le a beruházás alapkövét. A tervezett 2009. augusztus elseje helyett legkorábban 2012-re valósulhat meg a teljes beruházás.

Címkék: fejlesztés, Gelencsér Attila, kórház, gazdaság