A jelenlegi halászati jogbérlő, a Horgász Egyesületek Megyei Szövetsége nem adta be pályázatát, ám panaszlevélben kifogásolta a pályázati kiírást. A város szerint ez jogszerű és szabályos.  Tíz éve kapta meg a Deseda halászati jogát a Horgász Egyesületek Megyei Szövetsége. Ez jár le decemberben.  Kedden délelőtt 10 óráig lehetett pályázni.  Az egyetlen pályázatot eredményesnek nyilvánították: a Kaposvári Sporthorgász Egyesületét. Évente 2 millió forint plusz áfát fizetnek majd a városnak. Azt ígérik: a tó horgászbarát lesz.

- Legyen megfelelő hal a vízben. Megfelelő mennyiségű, összetételű vízben. Ígérjük, hogy olyan halőrzés lesz, ami a becsületes horgászok érdekeit szolgálja és ezáltal nőnek majd a fogási lehetőségek is. Természetszerűleg mi egy idegenforgalmi nevezetességnek akarjuk ezt a tavat fejleszteni - mondta Kozári Miklós a Kaposvári sporthorgász Egyesület elnöke.

Ha aláírják a szerződést egy fórumra hívják a horgászokat, ahol terveikről egyeztetnek velük. A halászati jog jelenlegi bérlője pályázat helyett panaszlevelet nyújtott be az önkormányzathoz.

- A városnak viszont határozottan az a véleménye, hogy a kiírás teljesen szabályos volt, a város érdekeit szolgálja - mondta el Hartner Rudolf a Vársogondnokság vezetője.

Úgy tudjuk: az eddigi bérlő a tóba fektetett költség egy részét visszakéri. A város címzetes főjegyzője azt mondja: a panaszlevél ilyent nem tartalmaz. Szerinte csak akkor követelhetnének, ha fejlesztettek volna.

- Olyan fejlesztési költsége nem volt a korábbi haszonbérlőnek, amelyet előzetesen velünk egyeztetett volna. Az álláspontunk, hogy jogszerűen semmiféle követelése sincs a várossal szemben - mondta Dr. Kéki Zoltán címzetes főjegyző.

Megkerestük a tó eddigi bérlőjét, a megyei horgásszövetséget, de egyelőre nem akartak kamera elé állni. Azt azonban elmondták: írtak pályázatot, ám azt ügyvédi letétbe helyezték. Az új szerződésről a jövő heti közgyűlés dönt.

Címkék: Hartner Rudolf, Kozári Miklós, Kéki Zoltán, Deseda, gazdaság