magyisz

A Magyar Gyermek és Ifjúságvédelmi Szövetség 20 éve alakult. Ezidő alatt számtalan gyermekvédelmi jogot vívtak ki. A szervezet négy szakminiszteri kitünetetést vehetett át valamint 12 civil szervezettel állnak kapcsolatban, a világ szinte minden táján.

- Dániától Izraelig, Finnországig az Egyesült Államok. Erdélyi megyék közül is, 5-6 van Szlovákiában, most készítettem elő Oroszországgal- mondta Orbán István a Magyar Gyermek és Ifjúságvédelmi Szövetség elnöke.

A szervezet 21 pontban fogalmazta meg további céljait. A többi között szeretnék visszaállítani a családjogi bíróságot. Valamint azt, hogy a nevelőszülők tevékenységét számítsák bele a nyugdíjalapba. Ezen kívül a nevelőszülői munka megbecsülése, a magasabb díjazás és a bürokrácia megszüntetése is kiemelt helyen szerepel.

- Ez egy kicsit túlment azon a dolgon, hogy a mi intim szféránkon belül ami a lakásnak az egész részét jelenti, hogy hetente, havonta több személy látogatja meg a nevelőszülőt - mondta Kalányos István Magyar Gyermek és Ifjúságvédelmi Szövetség nevelőszülői tagozatának vezetője.

A küldöttközgyűlésükön elnöki kitüntetéseket is kiosztottak.

Címkék: Orbán István, Kalányos István, MAGYISZ, gazdaság