Fogyasztóvédelmi razziát tartottak egy kaposvári áruházban. A veszélyesnek minősülő beltéri fényfüzéreket keresték. A magyar nyelvű tájékoztatókat is megnézték. És azt is, hogy nincsenek-e tiltott listán a termékek. Mindent rendben találtak.

A felügyelők azt mondják: évről-évre kevesebb terméket kell letiltaniuk a polcokról. Mégis azt tanácsolják: műszaki terméket csak üzletben vásároljanak. A piacokat és vásárokat kerüljék.

- A régebbi időszakban a balesetveszélyes termékek nagy része védjegy és gyártó név nélkül kerültek forgalomba. Tehát majd hogy nem a beazonosításuk is lehetetlen. És hát lehet, hogy a régebbi készketeket ilyen helyen próbálják eladni - mondta el Kajzinger Attila a regionális fogysztóvédelmi felügyelőség felügyelője.

Az ellenőrzések jövő héten a karácsonyi, akciós termékek ellenőrzésével folytatódnak. Somogyban több mint 100 helyszínt vesznek górcső alá. A reviozorok tavaly ünnep előtt a megyében minden harmadik ellenőrzésnél találtak hiányosságot. A legtöbbet a játékoknál.

Címkék: Csonka Gábor, fogysztóvédelem, Kajzinger Attila, razzia, gazdaság