A feketelista.hu által elkészített összesítésnek az APEH által negyedévente nyilvánosságra hozott adatai adták a nyersanyagot.

A mellbevágó összesítésben több cég neve mellett szinte horribilis adóhiány szerepel. Közülük huszonkettőnél a hiány meghaladja a milliárdos tételt is, nem beszélve az adóhiánnyal járó ún. jogkövetkezményekről, amelyek nagysága néha megközelíti az adóhiány összegét – ezekről az adatokról is tájékoztat a feketelista.hu portál.

Ami az adóhiányokat illeti, a fentebb említett huszonkét „milliárdos” közül cím szerint tizenhárom a fővárosban található, az első tíz közé pedig mindössze két vidéki vállalkozás került be. Az is sokatmondó adat, hogy szinte valamennyi a kereskedelmi és a szolgáltató ágazathoz tartozik, csupán egy-egy fejlesztési és tanácsadó, építőipari, illetve fuvarozó cég van közöttük. Szinte kizárólag korlátolt felelősségű társaságokról van szó.

Az adóhiány nagyságát tekintve az első négy „helyezett” egyenként több mint kétmilliárd forinttal szerepel. A legnagyobb összeggel, 2,710 milliárd forinttal a budapesti Hatvani utca 23. szám alá bejegyzett TETRAVENT Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. vezeti a listát, nem szólva a jogkövetkezményekről, amelyek összege meghaladja a 2,351 milliárd forintot, tehát több mint ötmilliárd forint tartozással „sáros” az adóhivatalnak. Az APEH kimutatása szerint az idén hét alkalommal hoztak ellene határozatot, végül szeptemberben született meg a Fővárosi Bíróság döntése a felszámolásáról. A következő két „dobogós” egyaránt átlépte a négymilliárdos „szintet”.

A fővárosban, a Kékgolyó utca 28. számú ház V. emeletén bejegyzett KLK63 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. adóhiánya meghaladja a 2,439 milliárd forintot, a jogkövetkezmények összege pedig csaknem eléri a kétmilliárd forintot. A dobogó harmadik fokára a budapesti Szentendrei út 89–93. szám alatt „székelő” HÁZTARTÁSI CIKK Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. léphetett, összesen 4,301 milliárd forintos hiánnyal és a jogkövetkezményekkel.

(Forrás: www.fekelista.hu)

Címkék: tartozás, feketelista, vállalkozás, cég, gazdaság