unios pénz

ország legszebb főtere és főutcája. Méltán érdemelte ki ezt a címet Kaposvár. A megszépült belvárost éppen két hónapja adták át. A művelődési központ felújítása még javában zajlik. A négyszintes épület a régi kétszeresére nő. A kulturális fellegvárban görög színház, képtár és rendezvényterem is lesz. Az uszodában már az utolsó simításokat végzik. A 25 méteres medencében már van víz, de még nem lehet bemenni. Ezt a részt egy-két héten belül átadják.

- A műszaki átadás megkezdődött. Jelenleg különböző felülvizsgálatok, különböző hhiánypótlási munkálatok folynak, amelyek befejeztével gyakorlatilag az uszoda máris megnyitható lesz - mondta Frank József a Kaposvári Fürdő vezetője.

Hamarosan pedig elkezdődik a Rippl-Rónai villa átépítése is. Ez a komplex turisztikai fejlesztés egyik része. De a Desedán is fejlesztenek.

- Itt az ökoturisztikai gyalogtúraútvonal kerül kialakításra, egy kilátó, egy multifunkcionális rendezvénytér, kiállítóház, illetve a híd. Úgy gondolom, hogy azt is el tudjuk kezdeni 2011-ben - mondta Tapsonyi Tünde pályázati irodavezető.

A város nagyberuházásai több, mint nyolc milliárd forintba kerültek. Ennek csaknem felét az unió adta. A legnagyobb mértékben az Agórát támogatta. Csak erre több mint másfél milliárdot nyert Kaposvár.

A megyeszékhely egyébként az ötödik legsikeresebb nagyváros az országban. A pályázatainak 84 százalékához nyert támogatást. A pályázati irodavezető azt mondja: ez annak köszönhető, hogy az önkormányzatnak kész cselekvési terve van, és ehhez keresik a megfelelő pályázati kiírásokat.

Címkék: Kaposvári Fürdő, Tapsonyi Tünde, Frank József, beruházások, gazdaság