A Kavíz Kft. most egy nagyobb légüstöt szerelt be, hogy kezelje a problémát, de másfél hónap múlva egy még korszerűbb berendezés veszi át a helyét. A szakemberek szerint az is gond, hogy egyre többen költöznek ki a zártkertes részekre, és ezt nem bírják a közművek.

Dr. Horváth Antal elmeséli, hogy öt éve élnek a kertvárosban, de 2 hónappal ezelőttig minden rendben volt. Azóta a csapból hol folyik, hol nem a víz.

- A mosógépünk nem működött, a kazánt nem tudtuk vízzel feltölteni, a mindennapi életben jelentős problémákat okozott az egész hercehurca - mondja a Zselic kertvárosi lakó.

Néhány utcával arrébb, a vízműhöz közel hasonló problémát tapasztaltak.
Gyengébb a nyomás, észrevehető a mosogatásnál is - teszi hozzá egy másik lakó.

Göndöcsné azt mondja, a buszon gyakran panaszkodnak erre az itt élők. A vízmű is értesült a problémáról, múlt héten megpróbáltak javítani a helyzeten.

- Egy nagyobb légüstöt építettünk be, ami átmeneti javulást fog okozni, de a végleges és jobb megoldást másfél hónap múlva tapasztalhatják a helyiek - magyarázza Ift Miklós, a KAVÍZ Kft. ügyvezető igazgatója. - Egy újabb műszaki paraméterrel rendelkező berendezést helyezünk üzembe, ami reményeink szerint megoldja ezt a problémát.

A légüst, ami segít abban, hogy egyenletes legyen a nyomás, vagyis mindig folyjon a víz a csapokból. Mellette pedig már ott az új berendezés helye. Az új berendezés működését a diszpécser központból is lehet majd felügyelni. A vízmű munkatársai azonban elmondták: a fő baj az, hogy a kertvárosban már csaknem kétezren laknak, és a közművek nem bírják a megnövekedett igényeket.

Címkék: gazdaság