A tiltó táblák ellenére a bóják között és a lezáráson is áthajtanak az autósok a kaposfüredi elkerülő félig kész szakaszán. Az országban is egyedülálló csomópont építését két hét múlva fejezik be. Az elkerülő azonban csak jövő év júniusára lesz kész.

Még a taxisok is bizonytalanul közlekednek az elkerülőn. Naponta találkoznak szabálytalankodó autósokkal.
- Nagyon sok autós elköveti azt a hibát, elsősorban a helyiek, akik megszokták a  régi közlekedési rendet, és nem igazodnak ki rajta, hogy Kaposfüred irányába befordulnak a tiltó tábla ellenére jobbra, pedig ez teljesen szabálytalan - magyarázza Csitári Csaba, a Taxi5 ügyvezetője.

körforgalom

Bármilyen furcsa is, de Kaposvár és Balatonszemes nem egy irányban van. Még két hétig biztosan káosz lesz az építkezés miatt. November közepén készül el a következő szakasz.

- Itt a Dombóvár-Nagykanizsa 61-es számú főútvonalon még nem használhatják majd az autósok a két sávot - mondja Németh Zsolt, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója.

Ez a csomópont az egész országban egyedülálló. Ezért jobban oda kell figyelni a forgalmi szabályokra.

Egymáshoz közel van a két körforgalom, ami spirális lesz. Annyiban tudunk még segíteni az itt közlekedőknek, hogy a kétszer két sáv fölé kerül egy-egy portál tábla, amin majd a tényleges irány rajt lesz - teszi hozzá Németh Zsolt.

A táblákat a napokban kiteszik. Ezek segítségével sokkal könnyebb lesz közlekedni.

Címkék: elkerülő út, közlekedés, gazdaság