janovics lászló

Janovics László legfontosabb céljának azt tekinti, hogy olyan tevékenységet végezzen, amely hozzájárul az emberek életének, sorsának javításához. Szakmai célja a foglalkoztatáspolitika, a munkaerő-piaci politika és a gazdaságpolitika metszéspontjában: a munkáltatók versenyképességének, foglalkoztató képességének javítása; a foglalkoztatás bővítése, feltételeinek megteremtése, elősegítése; az álláskeresők foglalkoztathatóságának, a munkavállalási esélyeinek javítása; a megélhetés, a boldogulás esélyegyenlőségének biztosítása.

1991–1995 között a Baranya Megyei Munkaügyi Központ számítástechnikai osztályvezetője, 1996–tól  2006-ig a Baranya Megyei Munkaügyi Központ szolgáltatási igazgatóhelyettese. 2007. január 1-jétől 2010. október 20-ig a Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ koordinációs főigazgató-helyetteseként tevékenykedett, főgazgató-helyettesi munkakörben általános feladata a regionális munkaügyi központ kirendeltségei szakmai munkájának irányítása volt. 2010. október 20-tól a Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ főigazgatói pozícióját tölti be.

Fontosabb szakmai feladatai közé tartozik a foglalkoztatáspolitika céljait, prioritásait szolgáló programok helyi kirendeltségi koordinálása, mely egyrészt a munkaügyi szervezet, másrészt a partnerségi együttműködés keretében egyéb szervezetek felkészítését szolgálja az Európai Unió foglalkoztatási stratégiájában megfogalmazottak alkalmazására.

Janovics László mindig kezdeményező, aktív résztvevője volt országos fejlesztési projekteknek, teameknek, modellkísérleti programoknak, nemzetközi együttműködéseknek.

1998-ban "Munkaügyért" miniszteri kitüntetésben részesült a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási rehabilitációjáért végzett szakmai tevékenységéért.

Címkék: Baranya Megyei Munkaügyi Központ, Janovics László, gazdaság