kápolna

Még nyugdíjasok is támogatták az építkezést. A másfél millió forintos beruházást november 20-án avatják.

A falai már állnak, és hamarosan a nyolcszögletű tető is felkerül a kápolnára. A Szent Erzsébet kegyhely ötlete a Rotary Klub támogatásával Tóth Istvántól származott.

- Úgy kezdődött, hogy három évvel ezelőtt Szent Erzsébet éve volt a római egyház által meghirdetve. És néztem Kaposvárt, hogy nincs Szent Erzsébetről utca, tér elnevezve, és akkor gondoltam, hogy itt az idő, tegyük a dolgunkat és tettük - mondta Tóth István a Somogy Megyei és Kaposvári Fiatalok Szentkorona Egyesületének tagja.

A Somogy Temetkezési Kft. és a Memento Somogy Alapítvány is partner volt. Somogyi vállalkozók és tüskevári nyugdíjasok is támogatták az építkezést. A másfél millió forintos beruházásban 36 urnát is kialakítanak itt.

- Ide kerül egy kovácsoltvas kapu, ebbe a formátumba majd egy boltív. A tervek szerint pont a boltív közepébe kerül be az Erzsébet szobor...- mondta Puskás Béla a Somogy Temetkezési Kft. ügyvezető igazgatója.

Egy több mint 2 méteres fatörzsből készítette a szobrot a lipótfai Berkesi Gyula, népi fafaragó művész. A kápolna egyedülálló imahely lesz.

- Az biztos, hogy Somogy megyében ilyen típusú szakrális hely nincs. Tehát ott, ahol egy szent szobra van elhelyezve, és ott temetni is lehet. Kápolnák vannak természtesen, de nem ilyen jellegűek - tette hozzá Puskás Béla.

A kegyhelyet Erzsébet nap környékén, november 20-án avatják fel. A kápolnáról valamint Mindenszentek és Halottak Napja jelentőségéről bővebben a Kapos Tv kedden 19.30-kor kezdődő Fórum című műsorában hallhatnak.

Címkék: kápolna, Somogy Temetkezés, Tóth István, Puskás Béla, gazdaság