elkerülő

Volt olyan rész, ahol ötször álltak neki az első réteg útnak. A 67-es további elkerülő szakaszai is 2015-re készülnek el. Csúszik a 61-es út átadása is.

Szerdán már autók jártak a kaposfüredi elkerülőn. Illetve csak egy kis szakaszán. Ráterelték a forgalmat, hogy tudjanak haladni a többi résszel. De Füreden most is át kell menni. Egy körforgalom és több útszakasz már elkészült, de a városrész mögött még sok helyen föld van az út helyén. A rendkívüli időjárás miatt még 8 hónap, mire végeznek.

- Akkor még ezt a telet ki kell bírnunk szomszédasszony....- mondta egy hölgy.

A fürediek alig várják, hogy elkészüljön az elkerülő.

- Jajj, mikor ide belemennek ebbe a gödörbe ezek a kamionok, mög az autók, mintha egy házat burogatnának. Mikor olyan nagyon dörög, ez már kibírhatatlan sokszor - mondta egy másik hölgy.

- Én már úgy vagyok vele, hoy részint megszoktam, de ha az ember fáradtabb, akkor kell bevenni altatót, hogy nyugalma legyen. Most már ideje lesz - tette hozzá a hölgy.

A 67-es további szakaszainak építése 2012 elején kezdődhet, és 2015 végén adják át, tudatta ma a Kaposponttal az infrastruktúrafejlesztő zrt. A 61-es út építése is csúszik, Böhönye és Vése között.

- A harmadik szakasszal kapcsolatban a közműkiváltások okán valószínűleg 2010 október vége helyett várhatóan 2011 tavaszán adjuk majd át, a négyes szakasz pedig elkészült, jelenleg a műszaki átadás-átvétel folyik - mondta el telefonon Loppert Dániel a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs osztályvezetője.

Tehát Vésétől a megyehatárig erősebb és szélesebb úton járhatunk. Az elkészült szakaszokon folyamatosan cserélik a sebességkorlátozó táblákat. A 68-as főút felújítása, valamint a Nagyatádot és Marcalit elkerülő szakaszok építése is 2012-ben kezdődik.

Címkék: Loppert Dániel, építés, Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő, 67-es út, Kaposfüred, gazdaság