Még a kaposvári rendőrkapitányság is felhívta a figyelmet: az autósok legyenek körültekintőek. Tábla figyelmeztet a Berzsenyi utcában, hogy megváltozott a forgalmi rend. De bólyákkal is elzárták a kanyarodó sávot, nehogy valaki eltévessze, mert a Kaposváry György utcát betontömbök torlaszolják el. Reggel óta törik itt az aszfaltot.

- Ide lesz a bejáratnál egy ilyen menekülő sáv, tehát oda külön be lehet menni, egy jobbra kisív sáv, hogy nem kell bejönni a körforgalomba és úgy bemenni - mondta Lőke Ákos főépítésvezető.

A főépítésvezető azt mutatja: hogyan változik majd a forgalom az hipermarketnél. De a parkolóból kijönni csak a Kanizsai utcánál és a körforgalomnál lehet. Eddig ez nem volt könnyű.

- Sokszor megértem kijönni, mondjuk egy kis kocsim van, gyorsan indul, úgyhogy odataposok neki, úgyhogy ki tudtam jönni, mondjuk van gyakorlatom. Egy kezdő vezető nehezebben tudott kijönni - mondta Kovács Péter.

A körforgalom nagyjából akkora lesz, mint a Bartók Béla utcai, de nem lesz a közepén szökőkút. A körvonalát a narancssárga vonal jelzi.

- A körforgalom ütemezése az, hogy a mai nappal kezdtük október 11-én, és november 22. a befejezési határidő, reméljük, hogy jó hosszú vénasszonyok nyara lesz, és az időjárás is kegyes lesz hozzánk - tette hozzá Lőke ákos a Hódút Kft. főépítésvezetője.

A Kaposváry György utcába a Városligetig be lehet hajtani, ott azonban fordulásra kényszerülnek az autósok. A Tescohoz csak a Kanizsai utca felől lehet bemenni, és a parkolóban az építkezés ideje alatt megváltoztak a közlekedési szabályok. Új táblákat helyeztek ki, és jobbkéz szabály van érvényben.

Címkék: Tesco, körforgalom, Kaposvár, gazdaság