A kormányhivatalt vezető megbízott alatt egy főigazgató és egy igazgató irányítja majd a szakmai szerveket. Költözni azonban egyik hivatal sem fog.

A szeptembertől újjáalalkult Somogy Megyei Közigazgatási Hivatal lesz az új kormányhivatal törzse. Az ügyfelek az ő székhelyükön tudják majd benyújtani az ügyintézéshez szükséges papírjaikat.

kormányhivatal

Január elsejtől kezd működni az új kormányhivatal úgynevezett egykapus ügyélfogadási rendszere. Három ember fog itt dolgozni, akik először csak az egyszerűbb ügyeket, később pedig várhatóan mindent el tudnak majd intézni a betérő ügyfeleknek.

Így nem kell az összes hivatalt végigjárniuk. Hogy ez megtörténhessen, fejleszteni kell az informatikai rendszert - mondta a közigazgatási hivatal vezetője. Hiszen az érdemi ügyintézés továbbra is a szakmai szerveknél történik. Ahogyan arról már beszámoltunk: 15 hivatal tartozik majd a kormányhivatalhoz. A megyei irányítású központ alá vonják egyebek mellett az oktatási hivatalt, a munkaügyi központokat, a mezőgazdasági szakigazgatási hivatalt, a egészségbiztosítási pénztárakat és az ÁNTSZ-t is. Költözni azonban senki nem fog.

Ez ugye fizikailag is megoldhatatlan lenne, tehát a jelenlegi dekoncentrált szervek maradnak a helyükön - erősítette meg dr. Neszményi Zsolt, a Somogy Megyei Közigazgatási Hivatal vezetője.

A hivatalt egy minisztelnök által kinevezett kormánymegbízott irányítja majd.

- Alatta lesz majd egy szakmai vezető, aki a hivatalt vezeti, a főigazgató, illetve a főigazgatónak lesz majd egy helyettese, az igazgató - tette hozzá.

Az új hivatalban az összevonások miatt akár 1500-an is dolgozhatnak majd.

Címkék: gazdaság