Befejeződtek a 61-es főút Somogy megyei szakaszán a felújítási munkák. A műszaki átadás-átvétel folyamatban van és várhatóan október közepe előtt lezárul. A beruházás nyomán Vése és Pogányszentpéter között 32 kilométeren újul meg az útpálya. A 85 százalékos európai uniós és a 15 százalékos operatív programos finanszírozás csaknem ötmilliárd forintot tesz ki.

61-es főút

Fotó: NIF Zrt

A 61. számú főút Böhönye és Pogányszentpéter közötti szakaszának burkolaterősítési munkái is elkészültek. Igaz, ehhez a határidőt augusztus 30-ról szeptember 30-ra kellett módosítani. A műszaki átadás-átvétel során esetlegesen felvetődött pótlólagos munkálatok elvégzésére 20 napja van a kivitelezőnek. A műszaki átvétel várhatóan október első felében lezárul. Ezután a tervek szerint december közepéig lezajlik a forgalomba helyezési eljárás is.

A beruházás során 32 kilométer hosszon 11,5 tonnás tengelyterhelési szintre erősítették meg a burkolatot. A beruházás nyomán jelentősen javulnak a közlekedés feltételei és számottevően nő az út biztonsága is, mert – egy alszakasztól eltekintve – az egész szakaszon kiszélesítették az útpályát, új, korszerű csomópontokat építettek ki, illetve korszerűsítettek, és elvégezték a szükséges híd rehabilitációkat is.

Címkék: gazdaság