keleti ipari park

A 177 millió forint fejlesztéssel megvalósult beruházás Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata kezdeményezésére indult, amelynek keretében 68,5 millió forint Európai Uniós támogatást nyert el.

A Kaposvári Ipari Park létrehozását követően néhány éven belül elérte a teljes kihasználtságot, így nem volt lehetőség újabb vállalkozások betelepítésére. Ezért Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata az ipari park bővítésébe fogott: a csaknem 16 hektár földterületen megépülnek a területet határoló utak, kiépültek a víz- és szennyvízvezetékek.

Az önkormányzat pályázatot nyújtott be a Dél-Dunántúli Operatív Program keretén belül „Az üzleti infrastruktúra fejlesztése” tárgykörben, aminek eredményeként a projekt 68 598 000 Ft támogatást kap uniós forrásból. Az önkormányzattal kötött szerződése alapján a Videoton Holding Zrt. végzi a betelepülő vállalkozások letelepedésének és K+F tevékenységének koordinálását.

„Az ipar fejlesztése kulcsfontosságú elem a gazdasági növekedés megindításában. Kaposvár mindent megtesz annak érdekében, hogy az itt megtelepülő vállalkozások megtalálják számításukat, erősödjenek és ezáltal munkahelyeket teremtsenek – jelentette ki Szita Károly polgármester a  beruházás befejezése kapcsán tartott helyszíni sajtótájékoztatón.

Az elmúlt napokban a Keleti Ipari Parkban működő NABI legújabb autóbuszát vehette át a város, így ez minden példánál ékesebben bizonyítja a beruházás fontosságát, életképességét. Emlékeztetett: a város több mint 10 milliárd forint összértékű beruházást hajt végre néhány év alatt, s ezzel a régió egyik leggyorsabban fejlődő településévé válik.

Címkék: Keleti Ipari Park, gazdaság