Ezt nehezíti, hogy jövőre kell elkezdeni a 100 millió forintos építési hitel törlesztését. A balatonbogláriak évekig vártak arra, hogy legyen saját uszodájuk. 16 évig vitatkoztak a város vezetői, míg végül 2007-ben átadták a sportlétesítményt.

boglári uszoda

A tanmedencén kívül egy csarnokot is építettek. Itt a meccseken kívül árubemutatókat, konferenciákat, vásárokat és bálokat rendeznek. Sokan dicsérik, de sokan szidják is a jelenlegi ügyvezetőt. Soós Zoltán ugyanis 2000-ben még polgármester volt. Ekkor írta alá a közbeszerzési pályázat nyertesével a szerződést. Nem volt más választása a törvény szerint.

- A jog belekényszerített, hogy ne kelljen kártérítést fizetni, félmilliárd forintot - mondta Soós Zoltán Urányi János Sport- és Szabadidőközpont ügyvezetője.

A sportközpont veszteségesen üzemel. Főleg a medence miatt.

- Ennek a létesítményegyüttesnek az éves működési költsége most már konszolidált gazdálkodásánál tartunk, 40-42 millió forint. A bevételt, amit meg tudtunk ebben a esztendőben hozni, az a 20-22 millió forintot el tudja érni - tette hozzá Soós Zoltán.

A hiányt az önkormányzatnak kell kifizetnie. A legnagyobb baj azonban az, hogy az építési hitelt svájci frankban vették fel. A város képviselői szerint nem számolták ki, hogy ez mekkora terhet ró a városra.

- Ha már van, örüljünk neki, működjön, de egy biztos. Az a százmillió forint, ami a következő évben a törlesztésre kell, hogy fordítódjon, a következő év költségvetéséből, az kevesebb nem lesz - mondta Mészáros Miklós önkormányzati képviselő.

Ez a balatonboglári önkormányzat éves költségvetésének majdnem tizede. Többször kerestük a polgármestert az ügyben, de nem sikerült elérnünk. A helyiek ugyanis attól félnek, hogy akár be is zárhat a három éve átadott létesítmény.

Címkék: Soós Zoltán, Mészáros Miklós, uszoda, Balatonboglár, gazdaság