Az öttagú igazgatóság élén Polyák József állt. Feloszlatásával évente 1 millió forintot spórol a tulajdonos, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Szerdán vezérigazgatót is kineveztek. Ezután Gál Zoltán vezeti a Kapos Volánt. A megszűnő testületek jogkörét ezután külön díjazás nélkül ő gyakorolja, a rendkívüli ülésen újonnan megválasztott, hattagú felügyelő bizottság egyetértésével.

A Kapos Volán közleménye

A tulajdonos Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) a Volán-cégeknél a takarékos állami gazdálkodás és a hatékonyabb döntéshozatal érdekében megszűnteti az igazgatóságokat, ezért az eddigi vezető testület a Gt-ben szabályozott jogköreit a továbbiakban a vezérigazgató gyakorolja, aki ezen feladat ellátásáért külön díjazásban nem részesül. A vezérigazgató a társaságot érintő valamennyi ügyben dönthet, ha az adott kérdés az alapszabály rendelkezései szerint nem tartozik a közgyűlés kizárólagos hatáskörébe, illetve bizonyos meghatározott esetekben a vezérigazgató döntését csak az ügydöntő felügyelő bizottság egyetértésével hozhatja meg.

A KAPOS VOLÁN Zrt. 2010. szeptember 15-i rendkívüli közgyűlése módosította a társaság alapszabályát, visszahívta az igazgatósági tagokat. A Gt.247.§-a szerinti vezérigazgatójává Gál Zoltánt választotta meg 2010. szeptember 16. napjától határozatlan időre, aki 2008. december 16-tól vezeti a vállalatot. A Közgyűlés visszahívta felügyelőbizottság tagjait, és megválasztotta az új testületet, mely továbbra is hat tagú. Két tag továbbra is a társaság munkavállalói közül kerül ki. A felügyelőbizottság az első ülésén titkos szavazáson saját tagjai közül választja meg az elnökét.

 

Címkék: gazdaság