A polgármester elmondta: a 2, 4 milliárd fontos beruházás a befektetőket is vonzza, hiszen egy város hangulata meghatározó ebben. A belváros avatóünnepsége hétvégén is tart majd.

Borkostolóval alapoztak a jó hangulatra a Fő téren. Az első Kaposvári Borfesztiválra elsősorban balatoni és villányi borászok érkeztek.Aztán jött Rippl-Rónai a csacsi fogattal, és hirtelen mindenki Kaposvár múltjában találta magát.

Ott volt Mariska, az újságárus, Etel a piaci kofa és Toszi, aki a közemlékezet szerint a kocsma előtt leütötte a lovát. És érkezett Ady Endre is, aki hajdanán itt találkozott Rippl-Rónaival. Ezt a pillanatot örökítette meg Gera Katalin szobrászművész. Az alkotást ma Szita Károly polgármester gyerekek segítségével leplezte le.

- Valami olyan gesztust szerettem volna, amikor azt mondja Rippl-Rónai, hogy hát Bandikám, nézd meg milyen szép ez a város - mondta Gera Katalin szobrászművész.

A többi szobrot virtuális avatón mutatták be a közönségnek. Weeber Klára: Florentin, Bors István Négy évszak, Horváth Balázs : Lamping oszlop és Sörös Rita: Játszó gyerek című alkotását.

- Ez a könyv ez olyan, mintha igazi lenne és nagyon tetszik ez a kislány - mondta Tamás Vanda.
20 éves álom valósult meg - mondta a polgármester. A belváros szépítése akkor kezdődött, mikora a Fő utcát sétálóvá alakították. Most az Ady és Noszlopy utcával befejeződött a folyamat.

- Európában tanulmányok tucatja jelent meg arról, hogy ma már a munkahely teremtést, a befektetői szándékot nem az határozza meg, hogy van-e ingyentelek, vagy mennyi az iparűzési adó, hanem hogy milyen egy városnak a hangulata, ha a város hangulata jó, akkor jönnek - mondta Szita Károly polgármester.

A városlakók közül sokaknak a Szivárvány zeneház tetszik a legjobban.

- Olyan mint volt, sikerült azokat a motivumokat újra megcsinálni, és hát úgy gondoljuk, hogy nagyon kevés megyeszékhely büszélkedhet ilyen szép városközponttal -mondta Csécsei János.

Az új belvárost rögtön birtokba is vették a helyiek. Halász Judit koncertjén több ezren voltak. Az énekesnővel készült interjút Korzó című műsorunkban láthatják majd.

Címkék: Halász Judit, Miénk a város, Szita Károly, gazdaság, Kaposvár