Hamarosan legördülhet a gyártósorról a NABI új autóbusza - tudta meg a Világgazdaság. A cég vezetője, Baranyai Ferenc a gazdasági lapnak azt nyilatkozta, hogy a busz Kaposváron kezdi meg a teszteket.

A zömében külföldi megrendeléseket teljesítő gyár azt tervezi, hogy részt vesz az elöregedő magyar buszállomány leváltásában. Az új típus kifejezetten a hazai piaciigények szerint készült.

NABI 40 BRT

NABI 40 BRT Magyar dízel

Mint azt a Kapos.hu februárban megírta: szeptember végére elkészül a Kaposvár megrendelésére gyártott első busz a NABI gyárában. A prototípus a legkorszerűbb műszaki tartalommal rendelkezik majd: a légkondicionált, környezetbarát járművet babakocsis kismamák és nehezen közlekedő idősek is könnyen használhatják.

A prototípus 49 millió forintba kerül és minden újdonságnak számító fejlesztést tartalmaz majd. A 3 ajtós légkondicionált buszba környezetbarát motort szerelnek. Az alváz kivételével minden mást magyar beszállítóktól vesz a gyár. Kaposváron egyelőre a fényezés és kiszerelés történik, ám a jövőben a teljes busz gyártása a somogyi megyeszékhelyre kerülhet.

Címkék: NABI, tömegközlekedés, busz, gazdaság