A belváros közterületein ezentúl naponta egy órán át ingyenesen internetezhetnek, vagyis lehetőségük nyílik például arra, hogy elolvassák leveleiket, megtekintsék a legfrissebb híreket. A wifi használatával kapcsolatban részletes tájékoztatást kaphatnak a http://www.kaposvarkartya.hu/ oldalon, illetve a Kaposvári Tourinform irodában - Fő u. 8., telefon: 82/512-921).

Kaposvár elsősorban a kaposváriaké. Ezért vezettük be 2005 őszén a Kaposvár Kártyát. Az volt a célunk, hogy helyiek a lehető legtöbb szolgáltatást olcsóbban vehessék igénybe, mint a nem itt élők. Nem egészen öt év alatt több mint 13 ezerre nőtt a kártyatulajdonosok száma. Önök tudják már, hogy mekkora előnyt jelent ez a kis kártya a mindennapi vásárláskor, a színház-, képtár- és fürdőjegy, a meccsbelépő megvételénél, vagy éppen a parkoláskor. Egyre több vállalkozás, szolgáltató csatlakozott a programhoz. Ma már hetvenen vannak, akik az önkormányzati intézmények 20-40 százalékos kedvezményei mellett ugyancsak kisebb-nagyobb engedményt adnak áraikból.

Az élet folyamatosan új lehetőségeket hoz, az igények is változnak, így természetesen a Kaposvár Kártya nyújtotta lehetőségeknek is bővülniük kell. Azt kérték, ha lehetőség van rá, bővítsük a kedvezmények körét. Ezért építtettük ki a köztéri wifit, és ezért juthatnak október közepétől további két országosan is egyedülálló kedvezményhez a kártyatulajdonosok.

A helyi tömegközlekedést naponta használók nyilván örülnek majd annak, hogy bérletüket 10 százalékkal olcsóbban vehetik meg ősztől. A gépkocsi tulajdonosokra is gondoltunk: amellett, hogy megmarad a szombati ingyenes parkolás, Kaposvár 1300 fizetős parkolójában hétköznap is kevesebbet kell majd fizetniük. Ezzel 15 százalékot nyerhetnek az autósok.

- Arra biztatom valamennyiüket, hogy tartsák folyamatosan maguknál kártyájukat, és vegyék igénybe mindazon szolgáltatásokat, amelyekhez kaposváriként olcsóbban juthatnak hozzá! - közölte Szita Károly polgármester. - Bízom abban, hogy újabb lépéseink elnyerik tetszésüket, s a pénztárcájukon is érzik majd a döntés kedvező hatásait!

Címkék: gazdaság