Két család gyermeke: egy kislány és egy kisfiú halt meg, amikor júliusban egy ház mögött rájuk omlott a löszfal. A tulajdonosoknak azóta ki kellett költözniük a házból, mert azt életveszélyesnek nyilvánították. A másik család pedig amúgy is szegényes körülmények között él. A falusiak a helyi művészeti csoportok fellépésével gyűjtenek pénzt, adományokat, hogy segíthessenek rajtuk.

Vasárnap délután nagyszabású, több mint 3 órás rendezvényt szerveztek a ságváriak a családok megsegítésére. A ságvári önkormányzat, civil szerveztek, az iskolai munkaközösség, helyi vállalkozók próbáltak gyűjteni a bajba jutott két családnak.

- Az egyik család hátrányos helyzetű, nincsen fürdőszobájuk sem a házban, a másik családnál a löszfal leomlása veszélyezteti az épület egyes részeit - mondta el kérdésünkre Kecskés Gábor, Ságvár polgármestere. - Építési vállalkozók építő anyagot, sőt még bútorokat is ajánlottak fel a családoknak. A löszfalat pedig megpróbálják stabilizálni - folytatta a polgármester. A falusi rendezvényen becsületkasszát tettek ki és tombolát is árultak, így egy jelentősebb összeg folyt be, de számszerűleg erről a polgármester nem tudott nyilatkozni.

- Azt szeretnénk elérni, hogy a pénz az épületek felújítására menjen, és ne másra - hangsúlyozta Kecskés Gábor. A zenés, táncos, szavalós rendezvényen jelen voltak a két tragikusan elhunyt gyermek családtagjai és más településekről is jöttek szép számban a segíteni akarók.

A bútorokat akkor kapják meg a családok, amikor már az adományokból és a pénzből stabil, használható állapotba kerülnek a házak. Addig a két család albérletben éli mindennapjait.

Címkék: Kecskés Gábor, Ságvár, omlás, löszfal, gyermek, gazdaság