Leázott a vakolat és reped a padló. A település nem akarja múzeumát elveszíteni. Újabb pályázati lehetőséget keresnek. Ez is elhangzott a felújított művelődési ház átadáson Göllében.

Jól ismert ifjúsági regény a Tüskevár, Fekete István tollából. És VUK a róka tanulságos története. Fekete István göllei házához harminc éve nem nyúltak. Most is csak stábunk kedvéért nyitották ki. Két hónapja zárva van.

Fekete István szülőháza

A gondnok a berendezési tárgyak helyét is megmutatta. Felújításra készültek, ez azonban elmaradt. Pedig ázik a vakolat és reped a parketta. Tizennyolc millió forintra lenne szükségük. A bezárás miatt rengeteg látogatót veszítettek.

- Nagy gond meg fájdalom is nekünk, hogy le kellett zárni, mert bizony Gölle község nagyon nagy büszkeséggel tölthetné el a falut a népet, a vendégeket, akik jönnek. És fájó szívvel tudom mondani azt, hogy nincs nyitva, és nem is tudom, mikor lesz nyitva - mondta Deres Károlyné gondnok.

Az ehhez szükséges pályázati pénzt másodszor sem kapták meg. Csak a Csonka Sándor festőművész képeit őrző kiállítóterem tetőszerkezetére és a művelődési házra. Ezeket csütörtökön adták át egy szerény ünnepség keretében.

A polgármester itt elmondta: aggódik a múzeum miatt. Szerinte legkésőbb jövőre el kell készülnie, ezért ismét pályáztak.

- Nemcsak külső, hanem belső és teljes felújításra és fűtés korszerűsítésre. Ez jelenleg elbírálás alatt van. Hiánypótlást nem kértek tőlünk. Egy jól elkészített pályázatról van szerintem szó. Én bízom abban, hogy Fekete István író szülőházát sikerül felújítanunk - mondta Kovács Ernő polgármester.

A múzeumot augusztus 20-ra szeretnék újra kinyitni. Addigra legalább két szobát ideiglenesen berendeznek.

Címkék: Kovács Ernő, Deres Károlyné, Fekete István, Gölle, Tüskevár, gazdaság