Az 1900-as évek elején épült Szivárványt az eredeti tervek szerint újították fel, a csillárok például egyiptomi díszítésűek.

szivarvany

Parkettázás, villanyszerelés, szőnyegszabás, csillárok bekötése, fényvető szerelés. Ezek a munkálatok folynak jelenleg a Szivárvány Zeneházban. Azaz az utolsó simítások. Mindent az eredeti tervek alapján rekonstruáltak. Szakrestaurátorok elemezték például a stukkók színeit is.

Mivel az 1920-as években egyiptomi lázban égett Európa, a nyomai a kaposvári zeneházban is érezhetők. Még a csillárokon is visszaköszön az egyiptomi ornamentika.

- A csillárok végződései keselyűfejet és szárnyat kaptak, és a korábban a szellőzést szolgáló ovális rács, a gépészet is dolgozik itt. Be lesz díszüvegezve, ennek a  motívumait vittük tovább a többi lámpatestre - mondta Dvorszky László formatervező.

Kétszázan dolgoznak itt éjjel-nappal, de előre nem látható problémák miatt a kamarazenei fesztivál kezdésére, péntekre nem tudnak elkészülni.

- Minden a helyén legyen, minden működjön, úgy, ahogy szeretnénk, szerintem két héten belül. Ez meg fog történni - mondta Tollár József városrehabilitációs projektvezető ZÁÉV Zrt.

A Szivárvány Zeneházba meghirdetett komolyzenei koncertek a zeneiskolában lesznek. A pénteki nyitóhangversenyt a nagy érdeklődésre tekintettel a színházban tartják.

Technikai okok miatt Kulka János csak két koncertet ad, szombaton és vasárnap. A jövő hétre tervezett fellépésekre váltott jegyek vasárnapra érvényesek. A többi helyszínre hirdetett programok változatlanok.

Címkék: Tollár József, Dvorszky László, Kulka János, Szivárvány Zeneház, felújítás, gazdaság