patalom

Május 17-e óta több patalomi lakónak is dobozokban áll mindene. A házak kritikus állapotban vannak. Czibola Gizella attól fél, hogy a következő nagy esőzéskor egyszerűen kidől a ház oldala. Gizella nagyszüleivel él ebben a házban. Ő ápolja őket. Aranka néni ágyhoz kötött beteg. János bácsi pedig 75%-os vak. Rettegnek attól, hogy rájuk dől a házuk.

150 ezer forint segélyt kaptak. Abból megvették a sódert és a kátránypapírt. De a ház felújítása legalább egymillió forintba kerülne. Van biztosításuk. Negyedévente hatezer forintot fizetnek. Hiába. Megkeresésünkre a Posta biztosító az alábbi közleményben azt írta: "... a kárszemle alapján szakértőnk megállapította, hogy a keletkezett kár az épület állagával és karbantartásának hiányával áll összefüggésben, mely nem minősül biztosítási eseménynek..."

A család ügyvédi segítséget kért. A jogi képviselő szerint egyértelműen nekik van igazuk. Bírósághoz fordulnak. Nemcsak a biztosítási összeg megfizetését kérik, hanem kártérítést is követelnek. Mire azonban a család pénzhez jut, az még jónéhány hónapba beletelik. Attól félnek, hogy a házuk addig nem bírja ki.

 

 

Címkék: Patalom, esőzés, ház, gazdaság