A balatonlellei Pócz Pincészet 2008-as Kokashegyi Portugieser válogatása és a Mecsek déli lejtőin gazdálkodó Radó Pince 2007-es Szekszárdi Cabernet Cuvée-je viselheti a Piarista bor címet – hirdette ki a rend a honlapján.

piaristabor

A régi piarista szőlőtermő vidékekről és az ország legkülönbözőbb borvidékeiről származó vörösborok mindegyike méltón képviselte a rend hírnevéhez illő hagyományt és minőséget. Az idei évre meghirdetett, második alkalommal kiírt válogatásra negyven bor érkezett.

A szakértőkből és a rend képviselőiből álló öttagú szakértői zsűri tagjai Guba András, a piarista rend pedagógiai igazgatója, Freund Tamás agykutató, Kállay Miklós professzor, a Corvinus Egyetem borászati tanszékének vezetője (a zsűri elnöke), Niszkács Miklós, a Magyar Bor Akadémia alelnöke, és Oberfrank Ferenc, a Piarista Diákszövetség elnöke voltak.

A kóstolás vakon történt, a zsűri tagjai csak a döntésük után ismerhették meg a borokat készítő borászatok neveit. Az így kiválasztott bor az év Piarista boraként kerül forgalomba, a termelő nevének és címének feltüntetésével.

Címkék: Pócz Pincészet, borászat, gazdaság