drv számla

Egy átlagos fogyasztású családnak 3000 forintot kell visszamenőleg fizetni, plussz 500 forinttal emelkedik a havi kiadása. A cég a Bajnai-kormány egyik utolsó döntésére hivatkozik, amely több milliárdot vont el a szolgáltatótól.

Laczó Edit édesanyjával lakik és havi 4 köbméter vizet fogyaszt,amelyért havonta körülbelül 1200 forintot fizet. Nekik nem lesz olyan megterhelő a plussz költség, azonban nagy család esetén komoly emelést jelenthet.

- Három gyerek után nyáron, főzni, mosni, sok víz elfogy - mondta Laczó Edit.

Hetesen például egy négytagú család esetén átlag 12 köbméter fogyasztás havonta háromezer forintot tesz ki. A visszamenőlegesen benyújtott díjemelés miatt köbméterenként 66 forinttal kell többet fizetniük. Így havonta 500 forinttal emelkedik számlájuk és 2-3000 forintos plussz befizetést jelent ez nekik ebben a hónapban.

- Szerintem ez sok, és nem fog senkinek tetszeni - mondta Steinbacher László.
Somogyban 50 település 40 ezer fogyasztója számíthat emelt víz és csatornadíjra.  A hetesi önkormányzat nem tud mit tenni a DRV Zrt. visszamenőlegesen benyújtott díjemelése ellen, ugyanis 18 évvel ezelőtt a képviselő-testület nem vette át a vízi közművagyont.

- Az üzemeltető a DRV, ennek egyetlen hatalmas hátránya van, hogy a vízdíj mértékét nem a helyi képviselő testületek állapítják meg - mondta Ádám László hetesi polgármester.
Így a település lakói ki vannak szolgáltatva a vízi társaságnak. Pedig a minőségen van mit kifogásolni -véli a polgármester.

- A fejlesztések elmaradtak, az ivóvíz minősége rossz, a nyomás elfogadhatatlan - tette hozzá Ádám László.

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. az előző kormány döntése miatt kényszerült visszamenőlegesen benyújtott díjemelésre.

- Azért volt szükség, mert a támogatott települések rendelkezésére álló forrás, vagyis magyarul kevesebb állami forrás áll rendelkezésre azoknak a településeknek az érdekében, ahol a víz és a csatornadíj ez bizonyos összeget meghalad - mondta Veigl Gábor, értékesítési igazgató, Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.

Az emelt díjas számlákat a fogyasztók ebben a hónapban kapják kézhez.

Címkék: vízszámla, Laczó Edit, Veigl gábor, DRV, gazdaság