turizmus


Festők Városa, Lovasíjász világtalálkozó, focifesztivál. Ezek az események vonzották a legtöbb turistát Kaposvárra. Múlt héten például nem volt üres szállás a városban. A vagyongazdálkodási igazgató azt mondja: az idősek szinte minden évszakban jönnek. Májusban pedig rengeteg iskoláscsoport volt. Az adatok azt mutatják: idén eddig 10%-kal több látogató volt a városban, mint tavaly ilyenkor.

- Elemeztük, hogy mi ennek az oka. Elsősorban a rendezvények, méghozzá a nagyrendezvények vonzottak sok látogatót, és némi segítséget kaptunk Pécstől is, hiszen az EKF-re látogatók Kaposvárt meglátogatják szerencsére – mondta Sárdi Péter vagyongazdálkodási igazgató.

Most is sok a turista a városban.
- Átjöttünk Gunarasról, nem voltunk még Kaposváron. Gyönyörű, tetszik, el is határoztuk, hogy legközelebb is eljövünk ide – mondta az üllői Frits László.

Ilyenkor a múzeumot is sokan felkeresik.
- Feleségemmel minden évben nyáron Orfűn nyaralunk. Onnan indulunk ki a környékre. Kaposvárról sok szépet hallottunk, és most ide átjöttünk – mondta a budapesti Fritz Antal.

A rossz idő miatt a héten harmadával többen mentek múzeumba.
- Most a legkeresettebb kiállításunk a Villa és Szenna mellett a Rippl-Rónai és a Nabik. Amit a megnyitása óta olyan 1100-1200-an láttak – mondta Költő László, a Somogy Megyei Múzeumok Igazgatóságának vezetője.

A szakemberek szerint még mindig kevés éjszakát töltenek Kaposváron a turisták. Átlagosan kettőt. A tapasztalatok azt mutatják, inkább a környező kistelepüléseken, Szennában, Patcán, Igalban szállnak meg és onnan jönnek be a megyeszékhelyre. A külföldiek közül még mindig főleg az németek és osztrákok látogatnak ide. De a holland turisták száma az utóbbi egy évben jelentősen megugrott.

Címkék: Frits László, Gunaras, Fritz Antal, Lovasíjász világtalálkozó, Rippl-Rónai és a Nabik, Rippl-Rónai Villa, Sárdi Péter, Festők Városa, Somogy Megyei Múzeumok Igazgatósága, Költő László, Orfű, focifesztivál, Igal, turista, Patca, Szenna, EKF, Pécs, labdarúgás, Kaposvár, gazdaság