A rendkívüli időjárás miatt Pincehely–Dombóvár és Csoma-Szabadi–Baté állomások között megrongálódott a pályaszakasz, ezért a helyreállításig folyamatos vágányzár lesz érvényben előreláthatólag augusztus 23-31. között. A személyszállító vonatok utasait Pincehely– Dombóvár–Pincehely, Kaposvár–Dombóvár–Kaposvár, a pécsi IC vonatok utasait Simontornya–Dombóvár–Simontornya viszonylatban vonatpótló autóbuszokkal szállítja a MÁV. A Somogy IC vonatpótló autóbuszai Kaposvár–Simontornya–Kaposvár viszonylatban közlekednek.

A Dombóvár–Gyékényes vonalon, július 19-23-ig, éjszakánként módosított menetrend szerint közlekedik néhány vonat. Ezenkívül Somogyszob és Jákó-Nagybajom között pályafelújítás miatt vonatpótló buszok szállítják az utasokat. Somogyszob és Nagyatád között is módosul a menetrend a fenti időpontban: Somogyszobról 22:20 helyett 22:42-kor, Nagyatádról 22:38 helyett 23:00-kor indul a vonat.

Nagykanizsa–Balatonszentgyörgy viszonylatban július 27-29-ig a kora reggeli vonatok módosított menetrend szerint járnak pályafelújítás miatt. Továbbá Balatonszentgyörgy és Zalakomár között vonatpótló buszok szállítják az utasokat mindkét irányban.

A Kaposvár–Siófok vonalon július 13-tól további intézkedésig módosított menetrenddel közlekednek a vonatok, továbbá Kisbárapáti és Karád között vonatpótló buszok szállítják az utasokat a júniusi rendkívüli időjárás okozta pályahibák miatt. 2010. július 21-én, szerdától módosított menetrend alapján, Andocs vasútállomás /Nagytoldipuszta/ kiszolgálása érdekében a vonatpótló autóbuszokhoz, illetve autóbuszoktól ingázó kisbusz közlekedik.

Kapcsolódó anyagok

Címkék: MÁV, gazdaság