A tavalyi eseményen 437 vendéglátóhely vett részt, s több mint 90 százalékuk elégedett volt vele. A szervezők a tavalyihoz hasonlóan idén is felveszik a kapcsolatot a taxi társaságokkal és a sofőrszolgálatokkal, hogy a borszerdák vendégei kedvezményesen utazhassanak haza. A rendezvényhez árengedményekkel csatlakozhatnak a borral foglalkozó kis- és nagykereskedések, a pincészetek, s a nagy kereskedelmi láncok is. A honlap június közepétől lesz elérhető: borszerda.hu. A felhívásra leggyorsabban a pesti Háry vendéglő jelentkezett, s gyors egymásutánban több mint 100 étterem töltötte ki a regisztrációs lapot. A szervezők remélik, hogy idén még több étteremben ihatják majd féláron a magyar bort a vendégek a négy tematikus borszerdán. A programhoz nemcsak a közvetlenül megkeresett vendéglátóhelyek, hanem minden tisztességes borkínálattal rendelkező étterem csatlakozhatott június 13-áig.

bor

Az idén egy menüverseny-sorozatot is meghirdettek a szervezők. A focivébé szünnapján, június 30-án lesz az első borszerda, s középpontjában a magyar fajták állnak, így a menüversenyhez is csatlakozó éttermeknek olyan ételsorokat kell megálmodniuk, amelyekhez valamilyen jellegzetes magyar borfajtát tudnak kínálni aznap a vendégeknek. A borszerdai menüket az akció honlapján a menüsor árával egyetemben az étterem neve mellett találhatják majd meg az ebédelni, vacsorázni vágyók. A borral társított menük közül rangos szakmai zsűri választja ki a legjobb húszat, amelyeknek a szervezők kiemelt helyet biztosítanak a honlapon. A második, augusztus 25-i borszerda a könnyű fehérborokról szól, szeptember 30-án a testes fehérek és a könnyű vörösek állnak a középpontban, végül november 10-én az újborok zárják a sort, de ekkor kerülnek előtérbe a karácsonyra ajánlott legjobb borok is. Somogyból is több étterem is csatlakozott. Kaposvárról a Kilátó Vendéglő, Siófokról a János Vendéglő, Balatonmáriafürdőről a Kismatróz Étterem vesz részt az akcióban.

Címkék: Kilátó Vendéglő, Kismatróz Étterem, János Vendéglő, Balatonmáriafürdő, borszerda, bor, Siófok, Kaposvár, gazdaság