2012-re meg is valósulhat a terv, ugyanis a Zichy iskola pincerésze átalakul, itt a díszítőszobrászok alkothatnak majd. Ezenkívül akadálymentesítik is az intézményt.

Tamás Károly, a Zichy iparművészeti szakképző iskola igazgatója elmondta: külső liftet is építenek, amely segíti majd az intézményben való közlekedést. Az utcáról pedig egy rámpán tudnak majd a mozgáskorlátozottak bejutni az iskolába. Több mint 600 millió forintól újulhatnak meg a Kaposvári TISZK intézményei. Az oktatási szervezethez egy éve csatlakozó Zichy iparművészeti iskola ebből 120 milliót költhet fejlesztésre.

Horváth Zoltán, a Kaposvári TISZK vezetője hozzátette: elsősorban az uniós szabványnak megfelelő akadálymentesítés, kazánfelújítás, szaktanterem-kialakítás, illetve eszközbeszerzés történik. Az eszközbeszerzés a művészeti szakmacsoport eszközeihez történik ez 20 millió forint értékű lesz. Jelenleg a közbeszerzés folyik. A Zichyn kívül az egészségügyi szakképző iskola és a dombóvári Apáczai középiskola oktatási feltételeit is javítják a pályázati pénzből.

Címkék: akadálymenetesítés, Kaposvári TISZK, Zichy szakközépiskola, gazdaság