A 30 ezer kilométeres országos közúthálózaton a heves esőzések és árvizek miatt jelenleg csaknem 80 szakaszon van érvényben teljes útzár, ebből 12 főút. Emellett számos út nehezen, illetve csak lépésben járható, több helyen pedig csupán fél pályán haladhat a forgalom. A legtöbb szakaszon az átfolyó víz padkaelmosást, rézsűcsúszást, rézsűsuvadást és iszapelöntést okozott, több helyen a burkolat is megsüllyedt.

A legtöbb útlezárás továbbra is az észak-magyarországi és a dunántúli úthálózaton van érvényben. Borsod-Abaúj-Zemplén megye mellett több helyen is teljes útlezárást vezetettek be a többi között Baranya, Veszprém, Győr-Moson-Sopron, Fejér és Komárom-Esztergom megyében. Jelenleg személygépjárművel nem közelíthető meg Sajóvelezd, Tornaszentandrás, Tornabarakony és Tarrós.

DSC_3229_2.JPG

A Magyar Közút több száz munkagéppel és szakemberrel folyamatosan dolgozik a helyreállítási munkálatokon és az iszapelöntéses szakaszok felszabadításán. A kedvezőtlen időjárás miatt ezek a munkák sajnos akár több napot is igénybe vehetnek.

A folyamatos esőzések, vízátfolyások és iszapelöntések miatt a Magyar Közút az utóbbi hetekben nem tudta tartani kátyúzási ütemterveit sem, ezért sok esetben a terelőutaknál a szokásosnál gyengébb útállapotokkal találkozhatnak a közlekedők. A közútkezelő arra kéri az autósokat, hogy indulás előtt mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útállapotokról, és fokozott óvatossággal közlekedjenek.

Címkék: Tarrós, Tornabarakony, Tornaszentandrás, Sajóvelezd, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Komárom-Esztergom megye, Baranya megye, Veszprém megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Magyar Közút, árvíz, időjárás, gazdaság