foldvar vihar 011.JPG

A Dunántúlon borult, esős idő várható a hét további részében, javulás csak a hét végén várható. Az északnyugati szél sokfelé erős, ma időnként viharos is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 13 és 18 fok között alakul. Szerdán egy-egy zivatar is előfordulhat, 20 milliméter csapadék eshet. Kaposvár térségében heves záporok, zivatarok lehetnek, és 22 km/h szél süvít.

Csütörtökön enyhe javulás lehet, de esőre még mindig számíthatunk, körülbelül 2 milliméter csapadék eshet átlagosan a megyében. A hőmérséklet is emelkedik Kaposvár térségében 12-20 Celsius fok várható.

Pénteken záporok, zivatarok várhatóak, és 9 milliméter eső eshet. A hőmérséklet 13-22 fok körül alakul. Szombaton válozékony időjárás lesz, de esőre már nem kell számítani, a hőmérséklet is emelkedik Kaposváron például a 22 fokot is elérheti. Vasárnapra derült, napos időt jelezek, a hőmérséklet maximuma elérheti a 23 fokot és a szél sebessége is csökken. A Balaton vizének hőmérséklete a hideg miatt 16 fokosra hűlt. Jelentős mennyiségű (legalább napi 5 mm) csapadék az ország területének 80 százalékán várható.

Címkék: vihar, előrejelzés, időjárás, gazdaság