foldvar vihar 008.JPG

90 milliméter csapadék is várható a mai nap folyamán és  90 km/órát meghaladó széllökések is lehetnek Somogyban. Kedd reggelig országosa 103 alkalommal, megyénkben pedig csaknem 20 alkalommal riasztották a katasztrófavédőket. A Dunántúlon a viharokat erős, 70-85 km/órás széllökések kísérik, a Balaton térségében és a magasabba fekvő területeken pedig akár 90 km/órát meghaladó széllökések is lehetnek.

 

 

A meteorológusok arra kérik az árvíz és belvíz által érintett területeken élőket, hogy a következő napokban is kövessék a területileg illetékes hatóság tanácsait, utasításait.

 

Tegnap estétől ma reggelig összesen 103 helyre riasztották az országban a katasztrófavédelem munkatársait. Somogy megyében 10 fát kellett eltávolítania és 6 helyen kellett vízszivattyúzást végeznie a katasztrófavédőknek. Páli Richárd, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese a KaposPontnak elmondta: egyelőre a Kapos folyó bent van a kismedrében, de ha az időjárás rövid időn belül nem változik, ismét árvízre kell számítani.

A Balatonnál sem jobb a helyzet, mint tegnap beszámoltunk, Balatonkeresztúron a szántóföldekre kellett elvezetni a felgyülemlett csapadékot. A meteorológusok előrejelzései szerint péntekig marad az esős, viharos időjárás.

A siófoki gondozási központ letépett tetejét a déli órákban visszarögzítették a tűzoltók, valamint a barcsi iskola pincéjéből is megtörtént a víz kiszivattyúzása.

Címkék: árvíz, vihar, gazdaság