Kaposvár belvárosa átalakul, fejlődik. A már meglévő sétáló utca és a főtér folytatásában újabb funkcióbővítő rekonstrukció körvonalazódik, amelyet az Új Magyarország Fejlesztési Terv DDOP-4.1.1/C-kiemelt konstrukciója keretében alakítanak át.

A beruházás hamarosan újabb állomásához érkezik: az Ady Endre utca északi, páros oldali tömbbelsője új funkciót és teljesen megújuló külsőt kap: a 12-14. szám mögötti felszíni parkolók bővítésével 33-mal több gépkocsi fér el. Ehhez egy kétszintes parkolólemez 49+44 férőhely építésével összesen 126 db új parkolóhely jön létre.

Mindhárom parkolóban akadálymentes parkolóhelyeket is kialakítanak. A parkolólemez az önkormányzat és a Kapos Hotel közös beruházása az alsó szint közforgalmú, míg a felső szint a szállodáé, ami által megoldódik a szálloda parkolási gondja is.

A parkoló építéssel az egész tömbbelső is rendezetté válik, mind az Ady Endre utca páros oldali, mind a Kontrássy utca páratlan oldali lakóházak számára is burkolt szerviz út készül, egységes kerítéssel és új kapubejárókkal. Az építkezés során vált nyilvánvalóvá, hogy az Ady Endre utca páros oldali lakóházainak csapadékelvezetése is elhasználódott, így ennek újjáépítése is megoldódik.

A kétszintes építmény oldalára futónövények fognak felkúszni, körülötte zöld felületek lesznek pihenőhelyekkel, és egy illatkertet is kialakítanak.

A parkoló lemez és kapcsolódó részeinek költsége közel 237 millió forint, ebből 118 millió forint a támogatás.

Az Ady Endre u. 12-14 mögötti felszíni parkoló bővítés és a szerviz utak várhatóan június végétől használatba vehetők lesznek.

A kétszintes parkoló lemez határideje 2010. augusztus 6 – de az önkormányzat már júliusban át szeretné adni a közlekedőknek.

Címkék: Kapos Hotel, Új Magyarország Fejlesztési Terv, parkoló, Kaposvár, gazdaság