piz


Az előző napokhoz képest pénteken tovább erősödött a forint; reggel 7 óra után egy euró 265,84 forintot ért a bankközi devizapiacon – számolt be az MTI. A csütörtök esti 265,62 forintos euróárfolyamhoz képest ugyanakkor minimálisan gyengült a forint. A forint kedden és szerdán a térségi devizákkal együtt folyamatosan gyengült a görög adósságválság elmélyülése, valamint a hitelminősítői leértékelések nyomán. Szerda délelőtt már 272,40 forintot kértek egy euróért a bankközi devizapiacon, amire több mint 2 hónapja nem volt példa, csütörtöktől azonban ismét határozottan felfelé indult az árfolyam.

Elemzők szerint a forint pénteken a 265-270 forint/euró sávban mozog majd, de a hangulat ingatag marad és nagy mértékben függ a görög adósságválsággal kapcsolatos fejleményektől.



A forint a dollárral szemben is erősödött - csütörtök reggel még 203,60 forintot adtak egy dollárért -, a csütörtök esti árfolyamhoz képest azonban gyakorlatilag stagnált: péntek reggel 200,73 forinton jegyezték, az előző esti 200,75 forint után.

Címkék: valuta, tőzsde, dollár, euró, forint, gazdaság