Ekf munkahelyek

A munkaügyi központ kaposvári kirendeltsége munkáltatói fórumot szervezett. Itt egyebek között az új pályázatokról és a jogszabályváltozásokról kérdezhettek a szakemberektől.

A pécsi Széchenyi téren egy órás műsorral idézték fel a baranyai megyeszékhely történetét a római kortól napjainkig. Így nyitották meg az Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozatot januárban. A programokhoz Kaposvár a Festők Városa Hangulatfesztivállal és a nemzetközi kamarazenei fesztivállal csatlakozik. A tourinform iroda egy pályázaton két dolgozó foglalkoztatására nyert támogatást.  

Mayerné Bocska Ágnes, a Tourinform Iroda vezetője elmondta:
- Ennek a két kolleganőnek pontosan az a feladata, hogy tájékoztassanak minden olyan eseményről ami az EKF-hez kapcsolódik és ezt igyekszünk a tourinform iroda szolgáltatásaiba teljes mértékig bevonni.

A régióban több mint száz szervezet nyert hasonló foglalkoztatásra pénzt. A munkáltatókat most leginkább az alkalmi munkavállalói kiskönyv jogszabályváltozásai érdeklik. A változásokat azonban nem könnyű figyelemmel kísérni, ezért a munkaügyi kirendeltségek minden évben szerveznek munkáltatói fórumot. Tarrné Törzsök Piroska, a Regionális Munkaügyi Központ kaposvári kirendeltség és szolgáltatási központ igazgatója így fogalmazott:
- A fórum második blokkjában olyan tájékoztatást kaphatnak a résztvevők munkáltatók, önkormányzati szakemberek, emlyek a jelenleg aktuális támogatási formákat, regionális munkaerőpiaci programokat érintik.

Ráadásul a szezonális munka is elkezdődött. Ez a statisztikában is mutatkozik. Egy hónap alatt csaknem ezren tudtak elhelyezkedni. Jelenleg kicsivel több, mint 27 700 állástalant tartanak nyilván Somogyban. Kaposváron jóval alacsonyabb a  munkanélküliségi ráta, mint a kistérségben. Sőt, a megyei  adatokhoz képest 7,6%-kal kevesebb. A megyeszékhelyen is csökken a munkanélküliek száma. Jelenleg négyezren keresnek munkát.

Címkék: gazdaság