Balatonszemes


Az utóbbi években az önkormányzat 120 hektárnyi mezőgazdasági területet minősített át építési területté, hogy újabb beruházások kezdődhessenek.  Az egyik legnagyobb az itt épülő ökopark lesz, amelytől nemcsak jelentős idegenforgalmi fellendülést, hanem új munkahelyeket is remél a kistérség.

- Ez nagyjából 92 munkahelyet ígér Balatonszemesnek, de ezen kívül még többre is számítunk, egyelőre ez az alaphelyzet- mondta Takács József polgármester.
Több funkciós idegenforgalmi épületeket terveznek felhúzni. Egyebek mellett sportcentrum és törökfürdő is épül. A 24 milliárdos központról azonban részleteket nem árult el a beruházó Szemesinvest Kft.

Egyelőre a területnek csupán a 2%-ára van engedély, ők azonban a birtok 8-10%-ra húznának épületeket. Azt szeretnék elérni, hogy az új kormány kiemelt programként kezelje a "Balaton éléskamrája" elnevezésű projektet. A szakhatósági engedélyek felgyorsítását is kezdeményezték ez ügyben.

Balatonszemesen egyébként idén ezen kívül több nagy beruházás is kezdődik. Egy 60 szobás négycsillagos hotel vár az engedélyeztetésre. Valamint egy 110 férőhelyes apartmanház és hotel is épül a településen. Az elmúlt években csaknem 25 ezer vendégéjszakát töltöttek itt a nyaralók.

Címkék: ökopark, Balaton éléskamrája, Takács József, szálló, Balatonszemes, Balaton, gazdaság