KVG

Kaposmérőben is a KVG Zrt. szállítja a szemetet. De ez nemcsak Kaposvár könyékén van így, már hat megyében jelen vannak. Szentendre környékén már két éve szállítják a szemetet, most a Dunán is átkeltek. Püspök Rudolf, a KVG Zrt. elnök-vezérigazgatója így fogalmazott:
- Nógrád megyében az elmúlt hónapban március második felétől 6, illetve pontosabban 7 településen kezdtük meg a szolgálatást. Illetve a tegnapi napon voltunk - ez már Heves megye - Zagyvaszántón, ahol megkötöttük a szerződést.

Így összesen már 213 településen gyűjtik be a hulladékot az országban. Somogy, Tolna és Baranya mellett Pest megyében, a Dunakanyarban, Nógrádban és Heves megyében is KVG autók szállítják el a hulladékot, összesen 81 ezer háztartásból.
Ebben mintegy 50 szemeteskocsiból álló flotta segít. Egy-egy ilyen autóba egy nagyobb falu hulladéka belefér. Ezeket folyamatosan nyomon is követik a központból. Még a Dunakanyarban járót is látják.

A KVG azért is tud versenyzeni a többi céggel, mert például több szolgáltatást adnak a díjért. A szelektív szemét begyűjtésért sem kérnek külön díjat. Petes Tamás, a KVG Zrt. marketing igazgatója elmondta:
- Ezekben a térségekben, amennyiben további pályázati kiírások lesznek, ezeken részt fogunk venni, versenyezni fogunk a térség szolgáltatóival és megpróbálunk elnyerni minél több szolgáltatási lehetőséget.

A cég már az országhatárt is átlépte, Erdélyben Hargita és Kovászna megyében több településen is ők szállítják a szemetet.

Címkék: gazdaság