Pedig ezek nemcsak egészségesek, hanem előállításuk is környezetbarát. A biotermékek népszerűsítése volt a célja a szombati környezettudatos napnak, amit az Askha Közalapítvány szervezett.
Bioalapanyagokból készült a pörkölt a kondérokban. Tulajdonképpen a recept ugyanaz csupán az alapanyagok származnak biogazdságokból. Egy különleges levest is főztek, eredeti holland recept alapján.
Míg kint főtt az étel, addig bent előadásokat hallgathattak az érdeklődők a biotáplálkozás előnyeiről. És meg is kóstolhatták a biopálinkát vagy a biomézet. A méz az egyik legkedveltebb bioélelmiszer. A somogyiak azonban csak fél kilót esznek évente fejenként. A lakosságnak pedig csupán fél százaléka keresi a bioélelmiszereket. Pedig sokkal egészségesebb.
- A bioélelmiszer nem attól bio, hogy kukacos, és nem használunk vegyszereket benne, hanem nem tartalmaz, az emberi életre káros anyagokat - magyarázta Solymosi Viktor, projektmenedzser, az Askha Közhasznú Alapítvány tagja. A rendezvénnyel a szervezők azt szeretnék elérni, hogy minél több fogyasztóhoz jussanak el a biotermékek.

Címkék: Bionap, gazdaság