MÁV_vasút

Határozott idejű országos szolidaritási sztrájkba kezd a VDSzSz január 14-én hajnali 4 és 8 óra között. Mindezt nyomásgyakorlási szándékkal teszik, hogy segítség a BKV szakszervezeteit követeléseik elérésében.

A munkabeszüntetés elsősorban Budapestre és a főváros elővárosi közlekedésére terjed ki, de az ország egész területéről csatlakozhatnak hozzá a vasutasok - áll a VDSzSz közleményében.

A munkáltatói arrogancia a vasutas sztrájkok esetében sem ismeretlen - állítja a szakszervezet. - Ennek egyetlen ellenszere a különböző ágazatoknál működő szakszervezetek közötti összefogás, az egymással való szolidaritás vállalása, aminek egyik jól látható példája a január 14-i közös munkabeszüntetés.

Bizonytalan lesz a vasúti közlekedés holnap reggel Somogyban is. Hajnalban derül ugyanis ki, hogy hány vasutas csatlakozik a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete holnap hajnali 4-től reggel 8 óráig tartó sztrájkjához. A VDSZSZ területi képviselője, Melisek János elmondta: a BKV szakszervezeteivel szolidaritást vállaló munkabeszüntetés elsősorban Budapestre és az elővárosi közlekedésére terjed ki.

Ezért az onnan a megyébe érkező vonatok jelentős késésekkel közlekednek majd. A sztrájk a reggeli Somogy Intercityit is érintheti. Legkorábban délutánra áll nagyjából helyre a vasúti közlekedés.

Címkék: VDSZSZ, sztrájk, vasút, gazdaság